fbpx

Pénznem:

Hívjon bennünket
+36 70 270 23 67

All

A jó párkapcsolat 8+1 ismérve

 

A jó párkapcsolat 8+1 ismérve

 

Aki párkapcsolatban él, néha elgondolkozik azon, hogy vajon jól működik e, és a helyes úton halad a dolog. Hoztam nektek 8+1 olyan ismertetőt, amiből tudni fogjátok, hogy jó vagy épp kevésbé jó vágányon van a kapcsolatotok.

 

  1. Kompromisszumok:

Talán a legalapvetőbb ismertető jele egy harmonikus és kiegyensúlyozott kapcsolatnak. Enélkül kevés esély van a túlélésre. Amikor két ember összekerül, idővel a te és az én-ből MI lesz. Ami pedig megköveteli, hogy néhány dologban engedjünk párunknak. Természetesen harmóniáról akkor beszélhetünk, ha ezt mindkét fél egyaránt betartja és egyformán engednek a másiknak. Leginkább apróbb dolgokról szól a fáma. Hajtsd le az üllőkét, ne hagyd szanaszét a pizsamádat, tedd a szennyest a kosárba vagy épp mosd ki a kádat. Pici dolgok, amik betartásával sok-sok vitától és értelmetlen kiabálástól mentjük meg magunkat. Érdemes leülni és átbeszélni az ilyen dolgokat. Sőt akár eleinte egy lista is készülhet belőle, hogy zökkenő mentesebb legyen az együtt élés.

 

  1. Alázat:

Mindenképp tartozunk egy egészséges mértékű alázattal párunk felé. Elvégre ő az, akivel megosztjuk életünk szinte minden pillanatát, és ő az, akivel szeretnénk megosztani a jövőbeni összes pillanatot is. Soha ne alázzuk meg párunkat! Se akkor, ha csak ketten vagyunk, se akkor, ha épp társaságban. Teljesen mindegy, hogy melyik félről van szó, ha nem figyelünk oda, könnyen elveszíthetjük kedvesünket. Senki nem tűri, ha megszégyenítik, főleg nem mások előtt! Még poénból sem!

 

  1. Közös célok:

Közös célok nélkül, nincs közös élet! Mindenképp egyeznie kell a jövőre hatással lévő terveknek. Családalapítás, lakás stb. Ha ez hiányzik, akkor bizony el kell gondolkoznunk, hogy vajon hosszútávon működni fog e a kapcsolat, amelyben élünk. Lehet, hogy jelenleg nem gerjeszt feszültséget, ha valamelyik fél nem szeretne gyermeket. De később biztosan véget vet mindennek, ha ebben a témában nincs egyetértés. Ugyanilyen lehet a házasság témája. Bár azt könnyebben elfogadja a másik, hiszen „csupán” egy papírról van szó. Lényeg, hogy nem árt egyeztetni, hogy ki miként látja az elkövetkezendő éveket!

 

  1. Jókedv:

Fontos, hogy jól érezzük magunkat a másikkal. Tudjunk önfeledten szórakozni és nevetni együtt. Szeressünk a kedvesünkkel lenni, és őszintén vágyjunk is rá. Ne csak kényszerből, a napi rutin részeként töltsünk el egy „kötelező” időt vele. A közös hobbik, belső rejtett dolgok, amiket csak ti értetek sokat segíthetnek ebben. Vagy ha például együtt fikázzátok a többi embert. Az mindig segít! :D A párok idővel kialakítják a közös kis világukat, ahol fél szavakból megértik egymást. Arra kell törekedni, hogy minél több vidámság kerüljön az amúgy szürke hétköznapokba is!

 

  1. Bizalom:

Bizalom nélkül nem ér semmit az egész! Nem tervezhetsz valakivel hosszabb távra, ha nem vagy képes feltétel nélkül megbízni benne. Persze ehhez idő kell, és nyilván ki kell érdemelni. De egy valóban jól működő kapcsolathoz ez elengedhetetlen! Hogy lennél képes valakivel leélni az életed, akiben nem bízol meg 100 %-osan?

 

  1. Tisztelet:

Mindenképp tisztelnünk kell a párunkat. A párunkat és magunkat is egyaránt, ahhoz hogy valami működőképest alkossunk. Ha folyton csak gúnyt űzünk a másikból, vagy viccelődünk a kárára, egy idő után megelégeli és elhagy minket. Figyeljünk hát nagyon, hogy miként bánunk kedvesünkkel. Lehet poénkodni, lehet viccelődni, de csak határon belül. Minden sértés nélkül!

 

  1. Hűség:

Nem hiszem, hogy túlságosan feszegetnem kell ezt a pontot. Hiszen egyértelmű. Akinek nem, annak pedig gyorsan el kell gondolkoznia azon, hogy valóban alkalmas e egy komoly kapcsolatra!

 

  1. Szerelem:

Szerelem nélkül mit sem ér az egész. Szokták volt mondani. És milyen igazuk van. Hiszen jöhet bármilyen akadály, bármennyi probléma. Ha igazán szeretjük a másikat, akkor mindent helyre hozunk. Minden problémát megoldunk. Ha azonban hiányzik a valódi érzelem a kapcsolatból, ha csak felszínes játék az egész, akkor az első igazi problémánál kibukik, hogy ez nem fog működni!

 

8+1: Intimitás:

A szex nem a legfontosabb része a kapcsolatnak, de igenis egy „velejárója”. A kémiát nem lehet kikerülni, nem lehet átverni. A szikra vagy megvan, vagy nincs. Természetesen nem kötelező a nap 24 óráját az ágyban töltenünk. De egy valóban sikeres és jól működő kapcsolat természetes része a „malackodás”.

 

Az a jó karácsonyi ajándék, amellyel magadat is megleped!

Az a jó karácsonyi ajándék, amellyel magadat is megleped!

 

Bizony, kettőt sem pislogunk és máris itt lesz a karácsony, így éppen idejében vagyunk, hogy elkezdjük törni a fejünket az ajándékokon. Persze nyilván nem kellene hosszan magyaráznunk, hogy miért válogass a viseld.hu webáruházból, hiszen itt személyre szabott ajándékokat találhatsz minden rokoni és baráti viszonylatodra, élethelyzetedre.

 

Webáruházunk nem csak szó szerint „viselhető” dolgokat kínál, mint póló, pulcsi, de számos olyan kincset is kínálunk, amely praktikus eszköz a mindennapi életben (párna, bögre) mégis alkalmas felületet nyújt arra, hogy elhelyezzünk rajta egy az érzelmeinket tükröző feliratot.

 

Páros termékeink, amelyek természetesen nem csak párkapcsolathoz, hanem anya-lánya, apa-fiú, barátnők, testvérek változatban is kaphatók óriási népszerűségnek örvendenek ebben az időszakban. Ennek oka nem csak az, hogy valóban minőségi alapokra dolgozunk, igazán szép grafikákkal, amelyek ötletesek, sokszor igény szerint változtathatóak is. Hanem az is, hogy a grafikák témája minden esetben az ajándékozót és a megajándékozottat összekötő szeretet.

 

Persze nem volna elég, ha csak annyi volna a választék, hogy így szeretlek, úgy szeretlek, kreatív munkatársaink feltárják a különféle kapcsolatok valós jellemzőit, sokszor kissé pikáns vagy ironikus, esetleg önkritikus irányokból közelítve meg az adott kapcsolatot. Így a pólóink, pulóvereink, bögréink és párnáink kifejezetten szerethető felhangot kaptak, használni őket szintén sokoldalú örömforrás. Minden termék felirata a használati élethelyzethez kapcsolódó, néhol kissé szarkasztikus humorral él, ami mondjuk egy reggeli kávét rejtő bögre esetében sokszor életmentő, de legalábbis élénkítő lehet.

 

De térjünk csak vissza a címben felvetett lehetőségre! Persze a páros termék (póló, pulcsi, bögre, párna) rád eső részével is tudsz saját magad számára is örömet szerezni, de az igazi nagy karácsonyi örömforrás mindkettőtöknek az ajándékcsomag lesz!

 

10+1 tipp, hogy fenntartsd a tüzet a kapcsolatodban

10+1 tipp, hogy fenntartsd a tüzet a kapcsolatodban

Egy kapcsolat nem mindig a boldogságról szól. Ahhoz, hogy valami működjön, bizony kemény erőfeszítésekre van szükség mindkét oldalról. Tök jól hangzik a rózsaszín köd, a mérhetetlen szerelem, amikor nem látunk tovább az orrunknál és azt hisszük ez örökké így lesz majd. De az idő telik, a köd pedig halványul és egyre többször ütközünk olyan falakba, amiről azt sem tudtuk, hogy valójában létezik. Nehéz megtartani a tüzet, nehéz mindent harmóniába rendezni. Ám nem lehetetlen!

Hoztam nektek 10+1 tippet, ami talán segít megtartani a tüzet, felizzítani a parazsat és egy kicsit belobbantani azt a lángot, ami mindkettőtökben él. A számozások nem számítanak, semmiféle sorrendet nem szeretnék hozzájuk rendelni. Ezek a pontok egytől egyig ugyanolyan fontosak!

10+1: Apró figyelmességek
Egy jó reggelt, vagy jó éjt puszi. Egy apró simogatás. Rengeteget számít. Egy hosszú nap után nincs is jobb, mint párunk karjaiba hullni és csak élvezni a helyzetet. Ugyanilyen sikert érhetünk el, ha elkészítjük a kedvenc ételét, süteményét. Maga a tudat, hogy csak miattunk készült az adott étel, biztosan melegséggel tölt el bennünket. A lista végtelen, csak lepjük meg a másikat, legyünk figyelmesek és jutalom biztosan nem marad el.

10: Kedves szavak, bókok
Nem csak a nőknek van szükségük kedves szavakra. A férfiak ugyanúgy igénylik a bókokat, mint a nők. Ezt nem szabad elfelejteni! Elég egy félszavas mondat, hogy feldobjuk partnerünk napját. Fő a boldogság!

9: Értékeld az érted tett erőfeszítéseket
Figyeljünk párunkra! Figyeljünk a reakciókra, tettekre, szavakra. Egy régóta tartó kapcsolatban sokszor természetessé válnak dolgok, amiknek nem kellene. Sokszor elfelejtjük megköszönni vagy egyáltalán észrevenni, ha párunk erőfeszítéseket tesz értünk. Legyen az apróság vagy épp egy nagyobb volumenű dolog. Ne higyjünk azt, hogy ez normális és magától értetődő. Mindig igyekezzünk megdicsérni és kifejteni hálánkat neki!

8: Kommunikáció
Beszélgessetek! Sokat és mindenről. Ne csak arról, hogy milyen napotok volt. Lépjetek ki a szürke hétköznapokból. Sztorizgassatok, nosztalgiázzatok, akár abból az idődből, amikor még nem ismertétek egymást, akár a kapcsolatotok elejéből. Higgyétek el, nagyokat fogtok nevetni, ami mindig jót tesz a kapcsolatnak!

7: Tisztelet
Tisztelet nélkül nemhogy a tüzet, de magát a kapcsolatot sem lehet fenntartani. Ne bántsátok egymást. Ne kritizáljátok a másikat, ne legyenek rivalizálások köztetek. Ez nem egy verseny, itt egyként kell működnötök. Nem azt jelenti, hogy nem lehet megemlíteni a másiknak, ha olyat tesz, ami számunkra nem elfogadható, de ez nem összekeverendő a bunkó és megalázó megnyilvánulással.

6: Osszátok meg egymással a hobbitokat
Meséljetek a másiknak, épp mi az, ami foglalkoztat. Legyen az könyv, játék, film, sport. A lényeg, hogy vonjátok be a másikat. Azonban ne erőltessétek egymásra azt, amit a másik nem szeretne. Ha te például imádsz sportolni, ő azonban inkább a kanapén ülős típus, akkor se kezd el bántani és ne kezdj hegyi beszédbe, hogy márpedig a sport az élet lényege. Attól, hogy egy párt alkottok, még nem szabad elfelejteni, hogy két különálló és két különböző ember alkotja azt az egyet, amiben éltek. És ennek megfelelően lesznek dolgok, amiket nem tudtok majd együtt végezni. Ami talán nem is akkora probléma, hisz mindenkinek szüksége van egy kis térre, egy kis „én időre”.

5: Higgadtság
Mindenki vitatkozik, veszekszik. Ennek ez a rendje, módja. Nincs olyan kapcsolat, ahol mindig minden flottul megy és nincs egy hangos szó sem. Ettől függetlenül, tudni kell, hogy hol a határ. Akármennyire is nehéz, akármennyire vagytok mérgesek, ne mondjatok olyan dolgokat, amit nem gondoltok komolyan. Szavakkal sokkal jobban lehet valakit bántani, mint fizikailag. Sose feledd, hogy a szavak ereje végtelen!

4: Folytonos szexuális együttlét
A szex ugyanolyan része a kapcsolatnak, mint bármi más. Ez az egyik legkönnyebb módja, hogy a tűz lobogjon. Ha az ágyban minden rendben van, akkor az összes többi probléma is megoldható. A kémia hiánya viszont vészjósló jel, amire időben oda kell figyelni, vagy szépen lassan kihűl a szerelem, és onnantól kezdve nincs vissza út!


3: Hallgassátok meg egymást
Még akkor is, ha egyáltalán nem érdekel, hogy milyen napja volt. Hogy éppen kivel veszett össze a munkahelyén, vagy épp milyen buta volt a főnöke. Hallgasd végig és mondj neki véleményt. Érezze azt, hogy számodra fontos az, ami vele történik és attól, hogy a munkahelyén bolondok háza van, te mindig szeretettel várod itthon.

2: Szórakozzatok
Kiránduljatok, szórakozzatok, mozizzatok vagy épp sétáljatok. Valami, amit csak ti ketten csináltok, ne legyen felesleges harmadik, negyedik személy. Kell, hogy csak ketten töltsetek időt egymással, kiszakadva a hétköznapok szürke világából. Fontosak a barátokkal töltött alkalmak is, de mindenképp időt kell szánnotok arra, hogy magatok legyetek.

1: Szeressetek
Ez a legegyszerűbb módja az egésznek. Tedd fel magadnak a kérdést, miért vagy a pároddal. Mi az, amit szeretsz, imádsz benne. Mi az, amivel levett a lábadról és mik azok a tulajdonságai, amitől a mai napig megremegnek a térdeid. Amint felidézed ezeket a dolgokat, biztos lehetsz benne, hogy a pillangók visszatérnek majd a gyomrodba!

 

Az együtt töltött idő fontossága – Szakíts időt a párodra!

 

Az együtt töltött idő fontossága – Szakíts időt a párodra!

Attól, hogy együtt élsz a pároddal, nem jelenti azt, hogy nem kell időt fordítanod rá. Ebben a cikkben az együtt töltött idő fontosságára próbálom felhívni a figyelmet. Ebben a rohanó világban kétszer olyan nagy hangsúlyt kell erre fektetnünk.

Talán a szüleinknek, de még inkább nagyszüleinknek egyszerűbb dolga volt ebből a szempontból. Amikor nem kellett folyton a határidőktől és mindenféle szabályzó dolgoktól tartaniuk. Nekünk viszont ebben az időszakban kell élnünk. Ezt dobta a gép és ezzel kell megküzdenünk. Természetesen van előnye a mostani kornak, sok mindenben könnyebb dolgunk van, mint mondjuk azoknak, akik 50 évvel ezelőtt voltak az akkori fiatalok. A technika rohamos fejlődése előidézi azt a feszített tempót, amivel nap, mint nap meg kell küzdenünk. Nincs időnk semmire. Folyton rohanunk, dolgozunk éjjel nappal. Közben elfelejtjük, hogy nem azért élünk, hogy dolgozhassunk, hanem azért dolgozunk, hogy élhessünk. És bizony elfelejtünk időt szakítani a legfontosabb dolgokra, a családunkra.


Csak gondolj bele, hogy egy húzós hét közben mennyi időt töltesz a pároddal. Nem sokat igaz? Vannak olyan helyzetek, amikor kevésnek tűnik az a 24 óra, aminek a felét a munkában töltöd, a másik felében a napi rutinodat próbálod elvégezni, és ha a végén marad pár órád, semmi másra nem vágysz, csak arra, hogy alhass végre. Azonban annak, ha két végéről égetjük a gyertyát, egy idő után meglesz a böjtje. Kimerülünk, megsavanyodunk és elvesztjük a motivációt. Arról nem is beszélve, hogy elhidegülünk attól az embertől, akiért csináljuk az egészet. Mert valljuk be nem csak azért kelünk fel reggel és indulunk munkába, hogy kizárólag nekünk legyen jó. Azért hajtunk, hogy egy jobb és szebb jövőt teremtsünk a családnak, amit formálunk. 


Mi is bele esünk ebbe a hibába, sokszor hetek telnek el anélkül, hogy érdemi időt töltenénk együtt. De mindig észbe kapunk, mikor átlépünk egy határt. Valahogy érzi az ember, hogy ideje visszavenni egy sebességgel. Ideje leülni beszélgetni, ideje nevetni, kacagni, míg a hasad meg nem fájdul. ideje kikapcsolni, kizárni a külvilágot és csak azzal foglalkozni, ami épp történik. Ideje elmenni sétálni és csak élvezni a pillanatot. Ezek a helyzetek feltöltik mind a két felet. Erőt ad folytatni és visszaállni abba a bizonyos mókuskerékbe.

Ettől függetlenül figyelnünk kell a másikra. Résen kell lenni, mert ha túl sokáig hanyagoljuk a párunkat a végén lehet, hogy már késő lesz. És minek hajtunk nap, mint nap, ha elveszítjük a legjobb dolgot az életünkben? Tudom, sokszor egyszerűbb azt mondani, hogy ma ne menjünk sehova, ne csináljunk semmit, mert fáradt vagyok. Ilyenkor azonban hozzunk „áldozatot”, vegyünk erőt magunkon és menjünk. Akkor is, ha épp a hátad közepére nem kívánod az egészet. Ragadjatok meg minden pillanatot, amit a párotokkal tölthettek. Hisz ők azok, akikhez egy nehéz nap után hazamehettek. Akikhez hozzá bújhattok és elmondhatjátok minden bánatotokat.

Talán nem tudom eléggé kihangsúlyozni, milyen fontos az, hogy kimutassuk szerelmünket a párunknak. Nem kell napjában tízszer elmondani vagy leírni. A tettek néha jobbak, mint a szavak. Csak érezze, hogy attól függetlenül, hogy sokszor nincs időnk egymásra, nem azt jelenti, hogy már nem érdekel, mi történik vele.
Ha tehetitek szervezettek programot hétvégékre, az ünnepekre és minden olyan napra, amikor nem kell a munkával foglalkoznotok. Menjetek kirándulni, moziba, piknikezni, sétálni, fűbe feküdni és felhőket nézni. Menjetek vacsizni, vagy fagyizni. Vagy egyszerűen csak kapcsoljátok ki a telefont és legyetek együtt!
Nehéz kézben tartani mindent, nehéz egyensúlyban és harmóniában élni. De mi értelme a sok szenvedésnek, ha végül kialszik a tűz…

 

Alkategóriák

Rólunk mondták...

Rólunk

Viseld.hu - rólunk

Ismerje meg a cégünket aki nem csak személyes ajándék ötletekkel áll rendelkezésére...

Bővebben