Pénznem:

Hívjon bennünket
+36 70 270 23 67

10+1 tipp, hogy fenntartsd a tüzet a kapcsolatodban

10+1 tipp, hogy fenntartsd a tüzet a kapcsolatodban

Egy kapcsolat nem mindig a boldogságról szól. Ahhoz, hogy valami működjön, bizony kemény erőfeszítésekre van szükség mindkét oldalról. Tök jól hangzik a rózsaszín köd, a mérhetetlen szerelem, amikor nem látunk tovább az orrunknál és azt hisszük ez örökké így lesz majd. De az idő telik, a köd pedig halványul és egyre többször ütközünk olyan falakba, amiről azt sem tudtuk, hogy valójában létezik. Nehéz megtartani a tüzet, nehéz mindent harmóniába rendezni. Ám nem lehetetlen!

Hoztam nektek 10+1 tippet, ami talán segít megtartani a tüzet, felizzítani a parazsat és egy kicsit belobbantani azt a lángot, ami mindkettőtökben él. A számozások nem számítanak, semmiféle sorrendet nem szeretnék hozzájuk rendelni. Ezek a pontok egytől egyig ugyanolyan fontosak!

10+1: Apró figyelmességek
Egy jó reggelt, vagy jó éjt puszi. Egy apró simogatás. Rengeteget számít. Egy hosszú nap után nincs is jobb, mint párunk karjaiba hullni és csak élvezni a helyzetet. Ugyanilyen sikert érhetünk el, ha elkészítjük a kedvenc ételét, süteményét. Maga a tudat, hogy csak miattunk készült az adott étel, biztosan melegséggel tölt el bennünket. A lista végtelen, csak lepjük meg a másikat, legyünk figyelmesek és jutalom biztosan nem marad el.

10: Kedves szavak, bókok
Nem csak a nőknek van szükségük kedves szavakra. A férfiak ugyanúgy igénylik a bókokat, mint a nők. Ezt nem szabad elfelejteni! Elég egy félszavas mondat, hogy feldobjuk partnerünk napját. Fő a boldogság!

9: Értékeld az érted tett erőfeszítéseket
Figyeljünk párunkra! Figyeljünk a reakciókra, tettekre, szavakra. Egy régóta tartó kapcsolatban sokszor természetessé válnak dolgok, amiknek nem kellene. Sokszor elfelejtjük megköszönni vagy egyáltalán észrevenni, ha párunk erőfeszítéseket tesz értünk. Legyen az apróság vagy épp egy nagyobb volumenű dolog. Ne higyjünk azt, hogy ez normális és magától értetődő. Mindig igyekezzünk megdicsérni és kifejteni hálánkat neki!

8: Kommunikáció
Beszélgessetek! Sokat és mindenről. Ne csak arról, hogy milyen napotok volt. Lépjetek ki a szürke hétköznapokból. Sztorizgassatok, nosztalgiázzatok, akár abból az idődből, amikor még nem ismertétek egymást, akár a kapcsolatotok elejéből. Higgyétek el, nagyokat fogtok nevetni, ami mindig jót tesz a kapcsolatnak!

7: Tisztelet
Tisztelet nélkül nemhogy a tüzet, de magát a kapcsolatot sem lehet fenntartani. Ne bántsátok egymást. Ne kritizáljátok a másikat, ne legyenek rivalizálások köztetek. Ez nem egy verseny, itt egyként kell működnötök. Nem azt jelenti, hogy nem lehet megemlíteni a másiknak, ha olyat tesz, ami számunkra nem elfogadható, de ez nem összekeverendő a bunkó és megalázó megnyilvánulással.

6: Osszátok meg egymással a hobbitokat
Meséljetek a másiknak, épp mi az, ami foglalkoztat. Legyen az könyv, játék, film, sport. A lényeg, hogy vonjátok be a másikat. Azonban ne erőltessétek egymásra azt, amit a másik nem szeretne. Ha te például imádsz sportolni, ő azonban inkább a kanapén ülős típus, akkor se kezd el bántani és ne kezdj hegyi beszédbe, hogy márpedig a sport az élet lényege. Attól, hogy egy párt alkottok, még nem szabad elfelejteni, hogy két különálló és két különböző ember alkotja azt az egyet, amiben éltek. És ennek megfelelően lesznek dolgok, amiket nem tudtok majd együtt végezni. Ami talán nem is akkora probléma, hisz mindenkinek szüksége van egy kis térre, egy kis „én időre”.

5: Higgadtság
Mindenki vitatkozik, veszekszik. Ennek ez a rendje, módja. Nincs olyan kapcsolat, ahol mindig minden flottul megy és nincs egy hangos szó sem. Ettől függetlenül, tudni kell, hogy hol a határ. Akármennyire is nehéz, akármennyire vagytok mérgesek, ne mondjatok olyan dolgokat, amit nem gondoltok komolyan. Szavakkal sokkal jobban lehet valakit bántani, mint fizikailag. Sose feledd, hogy a szavak ereje végtelen!

4: Folytonos szexuális együttlét
A szex ugyanolyan része a kapcsolatnak, mint bármi más. Ez az egyik legkönnyebb módja, hogy a tűz lobogjon. Ha az ágyban minden rendben van, akkor az összes többi probléma is megoldható. A kémia hiánya viszont vészjósló jel, amire időben oda kell figyelni, vagy szépen lassan kihűl a szerelem, és onnantól kezdve nincs vissza út!


3: Hallgassátok meg egymást
Még akkor is, ha egyáltalán nem érdekel, hogy milyen napja volt. Hogy éppen kivel veszett össze a munkahelyén, vagy épp milyen buta volt a főnöke. Hallgasd végig és mondj neki véleményt. Érezze azt, hogy számodra fontos az, ami vele történik és attól, hogy a munkahelyén bolondok háza van, te mindig szeretettel várod itthon.

2: Szórakozzatok
Kiránduljatok, szórakozzatok, mozizzatok vagy épp sétáljatok. Valami, amit csak ti ketten csináltok, ne legyen felesleges harmadik, negyedik személy. Kell, hogy csak ketten töltsetek időt egymással, kiszakadva a hétköznapok szürke világából. Fontosak a barátokkal töltött alkalmak is, de mindenképp időt kell szánnotok arra, hogy magatok legyetek.

1: Szeressetek
Ez a legegyszerűbb módja az egésznek. Tedd fel magadnak a kérdést, miért vagy a pároddal. Mi az, amit szeretsz, imádsz benne. Mi az, amivel levett a lábadról és mik azok a tulajdonságai, amitől a mai napig megremegnek a térdeid. Amint felidézed ezeket a dolgokat, biztos lehetsz benne, hogy a pillangók visszatérnek majd a gyomrodba!

 

You have no rights to post comments

Rólunk mondták...

Rólunk

Viseld.hu - rólunk

Ismerje meg a cégünket aki nem csak személyes ajándék ötletekkel áll rendelkezésére...

Bővebben