Pénznem:

Hívjon bennünket
+36 70 270 23 67

10 dolog, ami tönkreteheti a párkapcsolatod

 

10 dolog, ami tönkreteheti a párkapcsolatod


Hoztam nektek egy listát, melyben próbáltam összeszedni azt a 10 pontot, ami biztosan kinyírja az ember párkapcsolatát. Teljesen mindegy, hogy nő vagy férfi az illető, ha ezekre a dolgokra nem figyelünk, a kapcsolatunknak nagy valószínűséggel meszeltek.

Persze elengedhetetlen egy jól működő kapcsolathoz a kompromisszumkötés. Tehát nem arról van szó, hogy a párunknak robotként kellene működnie, és ha véletlenül hibázik, akkor már ki is tesszük a szűrét. Mindenkinek vannak rigolyái, idegesítő szokásai, béna hobbijai és a többi… Ezeket legtöbb esetben elfogadjuk, hiszen senki sem tökéletes.

Na, de nézzük azokat a dolgokat, amelyek megmérgezik a dolgot:


1. Butának néznek:

Kifejezetten kellemetlen eleinte, ha a párunk okosabbnak hiszi magát. Ami persze előfordulhat, hogy igaz, de ezt ebben a formában sosem éreztetheti a párjával. Idővel pedig megalázóvá válik a dolog. Főként, ha ez nem csak a négy fal között lezajló történet. Arról nem is beszélve, ha éppenséggel, nem is mi vagyunk azok, akik kisebb agyi kapacitással rendelkeznek. Lényeg a lényeg, soha ne tűrjük el, hogy hülyének nézzen a párunk. Viszont soha ne is viselkedjünk úgy, mintha mi lennénk okosabbak. Legyünk egyenlők, akkor mindenképp szent a béke!


2. Folyamatos kioktatás:

Ha én azt mondom piros, ő azt mondja kék. Ismerős? Hiába tudod, hogy neked van igazad, ő akkor is megmagyarázza, hogy miért nincs. Hihetetlenül idegesítő viselkedés, ami szépen lassan, de annál biztosabban megmérgezi a mindennapokat és egy idő után visszafordíthatatlanul megrontja az egymás közti viszont.


3. Féltékenység:

Mindenkiben van egy bizonyos fokú féltékenység, de tudni kell kordában tartani. Nem arról beszélek, ha kész tények állnak a dolog mellett, hanem arról, mikor mindenféle teóriát gyártva gyanúsítgatjuk párunkat. A nők és a férfiak is tudnak nagyon bután viselkedni ilyen esetben. Kellemetlen annak is, aki úgy érzi, párja nem hűséges. De még kellemetlenebb annak számára, akit alaptalanul gyanúsítgatnak. Ha ennek az ember nem veszi elejét időben, biztos lehet benne, hogy hoppon marad.


4. Eltilt a barátainktól:

Senki nem mondja, hogy az embernek fontosabbak a barátai, mint a szerelme. Viszont sajnálatos dolog, mikor valaki ezt ki akarja használni. Azért mert számomra nem szimpatikus mondjuk a párom baráti társasága, még nem jogosít fel arra, hogy megpróbáljam őt elszakítani tőlük. Mindenre van megoldás, nem kötelező mindenhova együtt menni. És ő is hoz értem elég áldozatot más dolgokban. Legyünk rugalmasak, nem kell mindent véresen komolyan venni!


5. Hűtlenség:


Ez egy kényes dolog. Van, akinek már egy csók is megcsalásnak számít. Van, aki másként értékeli ezt a dolgot. Van, aki egyetlen kicsapongás után véget vet a kapcsolatnak, van aki több esélyt is ad. Véleményem szerint mocskos dolog megcsalni a párunkat. Ha úgy érezzük, hogy már nem vagyunk boldogok az aktuális viszonyban, akkor vegyük a bátorságot és nyissuk ki a szánkat. Majd szépen álljunk arrébb!


6. Bántalmazás:

Talán ezt nem is kell nagyon feszegetni. Ha bármiféle módon bántalmazzuk párunkat, legyen az fizikális vagy verbális, ne csodálkozzunk azon, ha elhagy minket. Soha senki nincs joga bántalmaznia egy másik embert. Főként gusztustalan dolog, ha az a valaki éppenséggel a párja. Itt most nem csak a férfiakra gondolok. Persze van, hogy hős császárnak érzi magát egyik-másik, ha „jól ellátja az asszony baját”. De ugyan úgy  a nők is tudnak így viselkedni. Ha nőként nekiugrunk a párunknak és csapkodni kezdjük, ne csodálkozzunk, ha visszaüt. Egy szó mint száz, ha egy kapcsolat eljut erre a szintre, nagy valószínűséggel hamarosan véget is ér.


7. Érzelmi zsarolás:

Ez is egy olyan pont, amit mindkét fél használ előszeretettel. Ha valamit nem úgy csinál a másik, ahogy az nekünk tetszik, akkor szimplán zsarolni kezdjük érzelmileg…”Nem is szeretsz!” „Látom, milyen fontos vagyok számodra.” „Persze, majd ezt is egyedül oldom meg.” Ismerősek ezek a mondatok? Apró dolognak tűnik, de hosszútávon talán a legnagyobb méreg. Egy idő után úgy érezhetjük, hogy egy kötél van a nyakunk körül, ami egyre szorosabb és szorosabbá válik…


8. Személyes tér „megsértése”:


Mindenkinek kell egy kis nyugalom. Mégpedig olyan nyugalom, amikor egyedül van és kikapcsolhat. Nem kell azzal törődni, hogy mosni kell. Nem kell azon aggódni, hogy ezt vagy azt meg kell csinálni a ház körül. vagy épp munkába kell rohanni, el kell hozni a gyereket a suliból. Esetleg sétálni kell vinni a kutyát. Van az a pillanat, amikor ha csak egy órára is, de szükségünk van egy kis áramszünetre. Még a párunkat sem akarjuk magunk mellett. Egyedül akarunk lenni a gondolatainkkal. És az hogy ezt a rövid időt hogyan töltjük el, az teljesen mindegy. Olvashatunk, játszhatunk, horgolhatunk, vagy épp csak heverészhetünk a kanapén a plafont bámulva. Ám, ha párunk ezt a kis teret nem hagyja meg számunkra, az bizony feszültséghez vezethet. Az, hogy hagyjuk egymást úgymond levegőhöz jutni, nem azt jelenti, hogy nem szeretjük a másikat!


9.  Határozatlanság:

Amikor úgy érzed, hogy egy helyben topog a kapcsolatod. te szeretnél tovább lépni. Elérni a következő szintet, viszont a másikon azt látod, hogy egyáltalán nem biztos a dolgában. Legyen arról szó, hogy összeköltözzetek vagy épp arról, hogy gyermeket vállaljatok. Ha pedig párodat ezen felül mások is befolyásolják, nem biztos, hogy túlságosan nagy jövője van a közös életeteknek.


10. Anyuci pici „fia”/ „lánya”:

Amikor neked küzdened kell, hogy egyáltalán meghallgasson a párod. Nem ad a szavadra, szinte soha nem ért veled egyet. Eközben megjelenik anyuci, akinek minden szava mézben párolt mannának számít. Durva ezt így leírni, de egy idő után el kell engednünk a szülői házat, a szülői biztonságot. Ettől függetlenül természetesen kikérhetjük szüleink véleményét. De ne felejtsük el, hogy nem nekik kell párunkkal együtt élni, hanem nekünk!


Ha van bármiféle véleményed a pontokkal kapcsolatban. Hozzászólnál, egyet értenél, vagy épp kritikával illetnéd őket, ne habozz. Írj bátran! Épp az a lényeg, hogy mindenki megossza a saját tapasztalatát!

Rólunk mondták...

Rólunk

Viseld.hu - rólunk

Ismerje meg a cégünket aki nem csak személyes ajándék ötletekkel áll rendelkezésére...

Bővebben