Pénznem:

Hívjon bennünket
+36 70 270 23 67

Párosan szép az élet: 10+1 hely, amit télen érdemes meglátogatni!

Párosan szép az élet: 10+1 hely, amit télen érdemes meglátogatni!

A téli hónapokat lehet szeretni és lehet nem szeretni. A következő cikkben azokhoz szólnék, akik kedvelik a havat, és nem rettentik el őket a mínuszok sem attól, hogy kimozduljanak az otthon melegéből. Kalandozni, kirándulni és felfedezni nem csak nyáron lehet.

Összeállítottam egy listát 10+1 olyan helyről, ahova véleményem szerint a téli hónapok egyikében érdemes ellátogatni. Természetesen párunkkal karöltve. Romantikából sosem elég ugye! A listában változatos helyek szerepelnek, az ország sok sok pontjáról. Lesznek köztük kinti, illetve benti szórakozásra alkalmas állomások. Ugyan megvannak számozva a városok, azonban szeretném felhívni a figyelmet, hogy semmiféle sorrendet nem szerettem volna ezzel felállítani. Szerintem mindegyik hely ugyanolyan klassz és élvezetes lehet! Szemezgessetek kedvetekre!


A kép forrása: nadasdiszabo.blogspot.hu

10+1: Győr:
Kezdjünk hazai terepen. Bár csak pár éve élek az ország ezen felén, biztosan állíthatom hogy visszavonhatatlanul szerelmes lettem belé. Győr pedig számomra nagyon kedves város. Itt találtam meg életem szerelmét, és minden alkalommal mikor idelátogatok eszembe jutnak az első séták, az első randik. Minden, ami a rózsaszínködhöz hozzátartozik. Ez abban az időszakban mérhetetlen boldogságot jelent, évekkel később pedig kedves emlékké válik. Az apró mosoly mindent elárul. Rengeteg dolgot ajánlhatnék, jobbnál jobb helyeket. Én mégis egy éttermet szeretnék kiemelni.
Westy Hajó Étterem. Ha bárki romantikára vágyik nincs ennél sikkesebb hely rá. Egy vízen lebegő étterem, ahol ráadásul pompás ételeket szolgálnak fel. Nekem nem is kell ennél több!


Kép forrása: femina.hu


10: Hámori-tó:
A Hámori-tó Lillafüred mellett, Miskolc közelében található. Talán nem is kell bemutatni, mert igencsak kedvelt kirándulóhelynek számít nyáron. Azonban ha szerencsénk van és elég alacsonnyá válik a hőmérséklet, valami csodának lehetünk szemtanúi. Az igazi mínusz fokok ugyanis a vízesés megfagyását eredményezik. Képzeljétek el, milyen gyönyörű lehet egy befagyott tó és egy hatalmas megfagyott vízesés! Szerintem szuper romantikus, ha a pároddal kézen fogva, tátott szájjal állva mustráljátok, hogy ilyen tényleg létezik. Emellett a tavat körbeövezi egy sétány, ami lehetővé teszi az egész vízterület melletti sétát. Akiket nem zavar a csípős hideg és ilyen időben is szeretnek kirándulni, mindenképp ajánlom ezt a helyet!        Kép forrása: szeretlekmagyarorszag.hu


9: Pécs:
Péccsel kapcsolatban mondhatni elfogult vagyok. Szívem csücske ez a város, itt jártam egyetemre és éveket éltem le ezen a csodás helyen. A Mecsek, mint olyan már önmagában megér egy próbát. Én télen kifejezetten szeretem. A gyönyörű havas táj számomra verhetetlen. De szűkítem kicsit a kört, mert Pécs elég tág fogalom.
Malomvölgyi-tó: Szintén a séta szerelmeseinek kedvez. Akárcsak a Hámori-tó esetében, a Malomvölgyi-tó körül is vezet egy ösvény, mely lehetővé teszi a terület egész bejárását. Félúton egy madárlesnek is nevezhető kilátóba botlunk, amire ha felmászunk, tökéletesen belátni az egész terepet. Egy kis otthonról hozott forralt bor kíséretében szintén garantált a romantikus pillanat!
Misina tető: Két sípálya és egy síház is található itt. A síelés és a snowbordozás szerelmesei keresve se találnak jobbat. A profik mellett a kezdőkre is gondolnak, ugyanis vannak olyan pályaszakaszok, melyet kifejezetten kezdők számára alakítottak ki. Ha pedig egy kiadós síelés után még érzünk elég energiát magunkban, felmászhatunk a Tv-toronyba. Nem csak a kilátás mennyei, de beülhetünk a Kilátó Étterembe, így a jó melegből élvezhetjük a havas táj nyújtotta szépséget.

      Kép forrása: mondolo.hu


8: Visegrád:
Budapesttől pár kilóméterre, Duna kanyar...Nem is kellene többet mondani. Én azért mégis kifejtem ezt a mondatot. Mindenképp szerettem volna belevenni Visegrádot a listába. Van valami ebben a helyben, ami nem engedi nem megemlíteni! Jelen esetben egy Wellness hétvége keretében. Van ugyanis egy szuper kastély, melyet hotellé alakítottak át és ami olyan szépséges, hogy szavak sincsenek rá. Egész pontosan a Vár Hotel Kastélyszállóról beszélek. Mintha más világ lenne az ajtók mögött. A régies kor minden varázsa megtalálható itt. Jacuzzi, szauna, masszázs és az összes többi jobbnál jobb variáció, amit csak el tudunk képzelni. És még nem ért véget. Rendelkeznek egy boros pincével, ami télen, nyáron a vendégek rendelkezésére áll, ehhez pedig tartozik egy étterem, ahol finomabbnál finomabb hazai ételekkel várnak minket. Véleményem szerint, aki csak kiruccanna egy romantikus hétvégére, annak tökéletes választás!

 

Kép forrása: kaland.sport.hu 


7: Badacsony:
A Balaton nem csak nyáron szép. Sőt! Télen kifejezetten van egy különleges varázs, ami körbe lengi ezt a helyet. Badacsonyt pedig azt hiszem, nem kell bemutatni. Ha más nem, a nyaralások miatt mindenki találkozott már vele. Ismét egy Wellness hotelt hozok nektek. Gondolkoztam rajta, hogy vajon bekerüljön e a listába, de nem volt szívem kihagyni. Annyira kellemes az egész hotel légköre. Már-már kötelező oda egyszer elmenni. Mindenféle kényeztető programok közül választhatnak a párok. Masszázs, szauna, jacuzzi, gőzkabin. Ez a hotel is rendelkezik egy hatalmas borospincével és egy hozzá tartozó étteremmel. Felmerülhet a kérdés, miben más, mint az előző visegrádi hotel? Nos, ezen a helyen a modern stílus dominál, míg a másikban a régi korok szelleme járja át a vendéget.Kép Forrása: funzine.hu


6: Eplény:
A Bakony gondolom, sokatok számára ismerős hely. Ha Bakony, akkor pedig síelés! Pécs mellett ez az a másik hely, amelyet nyugodt szívvel ajánlok a síelés kedvelőinek. Eplényben található az úgynevezett Intersport Síaréna, ami igen nagy kínálattal rendelkezik. Lehet síelni, snowboardozni. Lehet napi jegyet vagy havi bérletet váltani. Illetve található itt egy Nitro Snowpark nevezetű részleg, ahol az extrém sportokat is nyugodt szívvel lehet gyakorolni. Kis és nagy ugratók állnak rendelkezésre. Gondolj bele, kevés annál vagányabb dolog van, ha a pároddal egyszerre nyomsz egy backflippet a félcsőben!

Kép forrása:termalfurdo.hu


5. Demjén:
Lehet ez a név nem mond túl sokat első hallásra. De ha azt mondom Egertől nem messze található, akkor azért könnyebben be tudjuk határolni a hollétét. Erről a helyről egy termál fürdőt hozok nektek. Szerintem ez a fürdő messzemenően kiemelkedik a többi közül. Mondhatni a hab a tortán. Ebben a  Termál Völgyben gyógyfürdő, aquapark és élményfürdő is üzemel. Bevallom, mikor először olvastam róla, nagyom felkeltette az érdeklődésemet. És minél többet tudtam meg, annál inkább azt éreztem, hogy ide el kell látogatnom! Számomra a legizgalmasabbnak az éjszakai fürdőzés lehetősége tűnt. Valljuk be, a TOP5 Romantikus helyben mindenképp szerepel az éjszakai fürdőzés!

Kép forrása:minalunk.hu

4. Fertőd:
Innen egy gyönyörűséges kastélyt ajánlok nektek. Méghozzá az Esterházy-kastélyt. Próbálok kinti és benti elfoglaltságokat is válogatni, így esett a választásom erre a helyre. Egy kastély önmagában varázslatos. Elrepít egy más korba, megcsodálhatjuk a szebbnél szebb berendezést. Én ilyen helyzetben mindig azt kívánom, bárcsak pár pillanatra visszamehetnék az időben és megleshetném, miként is éltek itt az emberek. Furcsa, hogy ami most számunkra egy kiállítási hely, az valaha valakinek az otthona volt. Valaki itt nőtt fel, itt játszott, itt élte le az életét. Mindig nagy tisztelettel látogatok el ilyen intézményekbe, elvégre az idő múlásától függetlenül, mi még mindig csak vendégek vagyunk. Vendégek a csodák világában!
Részt vehetünk egy „körúton”. Körbevezetnek a kastélyban, illetve a hozzá tartozó udvaron is. De van lehetőség akár rendezvény megszervezésére is. (Esküvő egy kastélyban. Azt hiszem nekünk, lányoknak egyből megdobban a szívünk ennek hallatán. )

Kép forrása: Szegedi csillagvizsgáló


3. Szeged:
Szegeden találtam egy izgalmas programot. Persze több helyen üzemel ilyen az országban, de nekem ez tetszett a legjobban. Egy csillagvizsgálóról van szó. A sötét éjszaka, csillagos ég számomra egyenlő a romantikával. Ez egy olyan élmény, amit mindenképp a párunkkal szeretnénk megosztani. Első körben kapunk egy bevezetést az asztrológia világába egy előadás formájában. Utána pedig szabadtéri program következik. Különféle csillagvizsgálókon keresztül csodálhatjuk az égboltot.

Kép forrása: jegy.hu


2. Budapest:
Ismeritek a Csokoládé című filmet? Johnny Depp a főszereplője és egy nagyon kellemes kis film. És persze az édesség, méghozzá a csokoládé körül forog. Az embernek szó szerint csorog a nyála, miközben nézi és ábrándozik, milyen jó is lenne egy harapás azokból a pompásabbnál pompásabb bon-bonokból, szeletekből, kockákból. Ezen a vonalon tovább haladva, szeretném nektek a budapesti Csokoládé Múzeumot ajánlani, mint olyan. Különféle programok és szórakozási lehetőségek közül választhatunk. Túrákat szerveznek és szinte mindent megtudhatunk a csokoládéról. Arról nem is beszélve, hogy kóstolni is lehet! ( Ja, és van náluk egy hatalmas csoki szökőkút. Nincs mese! Ide el kell látogatni!)

Kép forrása: top7hungary.com


1.Debrecen:
Ez a város sem maradhat ki a listából. Számos alkalommal jártam ott, és minden egyes látogatásom során elcsodálkozom azon, milyen szép is ez a hely. Teljesen mindegy, melyik részére megyünk, mindenhol belebotlunk valami szépségbe. Gondolok itt a Nagy Tempolmra, vagy épp a Nagy Erdőre szépséges látványára és még sorolhatnám. Szánt szándékkal nem emelek ki egy bizonyos helyet. Véleményem szerint az egész várost be kell barangolni, kézen fogva sétálni vagy éppen egymás mellett kapaszkodva zötyögni a villamoson. Megállni egy-egy pohár forralt borra, beülni a rengeteg minőségi étterem egyikébe, esetleg betérni valahova billiárdozni vagy épp bowlingozni. Lehet tél vagy nyár, ha mindezt párunkkal az oldalunkon tesszük, biztosan csodás élményekkel fogunk gazdagodni!


Források:
hellomiskolc.blog.hu
varhotel.hu
hotelbonvino.hu
siarena.hu
termalfurdo.hu
eszterhaza.hu
astro.u-szeged.hu
csokolade-muzeum.hu
 

Rólunk mondták...

Rólunk

Viseld.hu - rólunk

Ismerje meg a cégünket aki nem csak személyes ajándék ötletekkel áll rendelkezésére...

Bővebben