Pénznem:

Hívjon bennünket
+36 70 270 23 67

Pár szó a pólónyomtatásról

 

Pár szó a pólónyomtatásról

 

Kétségtelen, hogy a viseld.hu oldal legfőbb profilja (sok más nem kevésbé érdekes dolog mellett) a különféle egyéni és páros nyomtatott pólók forgalmazása. A különféle blogbejegyzésekben sok helyen olvashattátok már, hogy a pólók és a nyomtatás technológiája magas színvonalat képvisel, de arról még nem volt szó, hogy pontosan milyen módon is készülnek a nyomtatások.

 

Textilfelületeket többféleképpen lehet nyomtatni, attól függően, hogy hány darabról van szó, hányféle és milyen színeket akarunk használni, mekkora és mennyire bonyolult a minta, illetve mennyire összetett a minta széle, továbbá, hogy milyen célra alkalmazzuk majd a pólókat.

 

Létezik a régről ismert szitanyomás, amely kizárólag nagy mennyiségben gazdaságos, ugyanakkor különleges színeket is lehet alkalmazni, mint arany és ezüst, illetve a pantone skálán szereplő minden árnyalat alkalmazható. Ugyanakkor ennél a nyomásnál kerülni kell a színátmeneteket és hosszadalmas, valamint költséges lehet az előkészítés.

 

A direkt textilnyomtatás már digitális technológia, amelynek során a nyomtató egyenesen a textilre viszi fel a festéket. Digitális voltánál fogva akár egy darab esetén is gazdaságos, akárhány szín alkalmazható és a színátmenet sem akadály. Viszont fém- és direkt színeket nem lehet szépen nyomtatni vele és bizonyos darabszám felett már lehet, hogy költséghatékonyabb a szitanyomás.

 

A digitális transzfernyomás, más néven matricázás, ugyan sokat fejlődött, de még mindig nem a legjobb módszer a textilnyomtatásra. Az ilyen módon nyomtatott pólók moshatósága gyenge, a nyomat gyakran megsérül, és bár egy darabtól gazdaságos és a színek száma se korlátozott, a nyomat minősége gyenge lehet.

 

A szublimálás fejlett technológia, de sajnos kizárólag poliészter felületre alkalmazható. A színek száma korlátlan, kiválóan nyomtathatóak a színátmenetek, de színes pólókon sem működik ez a nyomtatási fajta.

 

A viseld.hu pólóit ún. flex fóliázással készítjük. Ennél a technológiánál az egyes színeket képviselő fóliákat vágóplotterrel körbevágják és „rásütik a pólóra”. Bár a színek száma korlátozott, a feliratos pólóinkhoz alkalmazott összetett ábrák esetében is kiváló minőségű és nagyon jó moshatóságú eredményt ad. Akár egy darab készítése is gazdaságos, de közepes mennyiségben is költséghatékonyabb a szitázásánál.

 

Rólunk mondták...

Rólunk

Viseld.hu - rólunk

Ismerje meg a cégünket aki nem csak személyes ajándék ötletekkel áll rendelkezésére...

Bővebben