All

Pár szó a pólónyomtatásról

 

Pár szó a pólónyomtatásról

 

Kétségtelen, hogy a viseld.hu oldal legfőbb profilja (sok más nem kevésbé érdekes dolog mellett) a különféle egyéni és páros nyomtatott pólók forgalmazása. A különféle blogbejegyzésekben sok helyen olvashattátok már, hogy a pólók és a nyomtatás technológiája magas színvonalat képvisel, de arról még nem volt szó, hogy pontosan milyen módon is készülnek a nyomtatások.

 

Textilfelületeket többféleképpen lehet nyomtatni, attól függően, hogy hány darabról van szó, hányféle és milyen színeket akarunk használni, mekkora és mennyire bonyolult a minta, illetve mennyire összetett a minta széle, továbbá, hogy milyen célra alkalmazzuk majd a pólókat.

 

Létezik a régről ismert szitanyomás, amely kizárólag nagy mennyiségben gazdaságos, ugyanakkor különleges színeket is lehet alkalmazni, mint arany és ezüst, illetve a pantone skálán szereplő minden árnyalat alkalmazható. Ugyanakkor ennél a nyomásnál kerülni kell a színátmeneteket és hosszadalmas, valamint költséges lehet az előkészítés.

 

A direkt textilnyomtatás már digitális technológia, amelynek során a nyomtató egyenesen a textilre viszi fel a festéket. Digitális voltánál fogva akár egy darab esetén is gazdaságos, akárhány szín alkalmazható és a színátmenet sem akadály. Viszont fém- és direkt színeket nem lehet szépen nyomtatni vele és bizonyos darabszám felett már lehet, hogy költséghatékonyabb a szitanyomás.

 

A digitális transzfernyomás, más néven matricázás, ugyan sokat fejlődött, de még mindig nem a legjobb módszer a textilnyomtatásra. Az ilyen módon nyomtatott pólók moshatósága gyenge, a nyomat gyakran megsérül, és bár egy darabtól gazdaságos és a színek száma se korlátozott, a nyomat minősége gyenge lehet.

 

A szublimálás fejlett technológia, de sajnos kizárólag poliészter felületre alkalmazható. A színek száma korlátlan, kiválóan nyomtathatóak a színátmenetek, de színes pólókon sem működik ez a nyomtatási fajta.

 

A viseld.hu pólóit ún. flex fóliázással készítjük. Ennél a technológiánál az egyes színeket képviselő fóliákat vágóplotterrel körbevágják és „rásütik a pólóra”. Bár a színek száma korlátozott, a feliratos pólóinkhoz alkalmazott összetett ábrák esetében is kiváló minőségű és nagyon jó moshatóságú eredményt ad. Akár egy darab készítése is gazdaságos, de közepes mennyiségben is költséghatékonyabb a szitázásánál.

 


Mit válassz a viseld.hu-n Mikulásra?

 

Mit válassz a viseld.hu-n Mikulásra?

 

A viseld.hu áruház – méltán és erre büszkék is vagyunk – a páros termékeiről híres. Az egymást kiegészítő anya-lány, apa-fiú, lánytestvér és természetesen a szerelmespároknak szóló pólók, pulcsik, párnák stb. számos ünnepen arathatnak nagy sikert mint ajándék, de a Mikulás ünnepen talál ezek kevésbé találóak. Persze-persze a Mikulás is a szeretet ünnepe, de sokkal inkább a kisgyermek (vagy a viszonylag kisebb és/vagy gyermekibb fél) megajándékozása, az ő öröme a lényeg, így maga az összetartozás ünneplése, a szerelem ebben az esetben háttérbe kerül.

 

Semmi baj, hiszen – bár kisebb számban – de nálunk erre az alkalomra is nagyszerű termékeket találhatsz, amelyeket a kipucolva várakozó csizmákba dugdoshatsz, december 5-e éjjelén.

 

Vegyük rögtön a fényképes párnát, amely minden gyermek álma. A 30x30 centiméteres, pihe-puha fehér párna kiválóan alkalmas arra, hogy a gyermek kis kutya vagy cica társának, ovis barátnőjének/barátjának, kedvenc nagynénijének vagy rajongott sztárjának fotóját ráilleszthesd. Nagyszerűen mutat majd rajta Elza a Jégvarázsból, a Pókember, Spongya Bob vagy éppen Vuk is.

 

A szívecske formájú párna kissé nagyobb és természetesen piros színű. Ezt a változatot inkább érzelemdús, nőnemű megajándékozottaidnak ajánljuk, és ha tudod a közepére illesztheted azt, akiről tudod, hogy (épp) a legjobban szereti. A szív-párna huzata tiszta pamut és levehető, így ha – ne adja az Ég, de – időnként telesírja, mosógépben kiválóan felújítható.

 

A szabadon „képezhető” párnák természetesen egy mozdulattal mikulásossá is alakíthatóak, így akár céges berkeken belül, oviban vagy más közösségekben, egyforma mintázattal ellátva is kioszthatóak.

 

Ajánljuk még Mikulás-napi apróságnak a horgonyos/horgos karkötőket. A kínálatban mindkét nem számára alkalmas típusok is megtalálhatóak, az ékszer modern, de nem túl ünnepélyes, állandó viseletként szinte minden öltözködési stílushoz vagy alkalomhoz illik. Ha erre igény adódik, a horog és a horgony szimbólumának enyhe szerelmi felhang is adható a mikulásos-télünnepes alaphangon kívül (lásd kihalásztalak vagy lehorgonyoztam nálad).

 

Az a jó karácsonyi ajándék, amellyel magadat is megleped!

 

Az a jó karácsonyi ajándék, amellyel magadat is megleped!

 

Bizony, kettőt sem pislogunk és máris itt lesz a karácsony, így éppen idejében vagyunk, hogy elkezdjük törni a fejünket az ajándékokon. Persze nyilván nem kellene hosszan magyaráznunk, hogy miért válogass a viseld.hu webáruházból, hiszen itt személyre szabott ajándékokat találhatsz minden rokoni és baráti viszonylatodra, élethelyzetedre.

 

Webáruházunk nem csak szó szerint „viselhető” dolgokat kínál, mint póló, pulcsi, ékszer, de számos olyan kincset is kínálunk, amely praktikus eszköz a mindennapi életben (párna, bögre, kulcstartó), mégis alkalmas felületet nyújt arra, hogy elhelyezzünk rajta egy az érzelmeinket tükröző feliratot.

 

Páros termékeink, amelyek természetesen nem csak párkapcsolathoz, hanem anya-lánya, apa-fiú, barátnők, testvérek változatban is kaphatók óriási népszerűségnek örvendenek ebben az időszakban. Ennek oka nem csak az, hogy valóban minőségi alapokra dolgozunk, igazán szép grafikákkal, amelyek ötletesek, sokszor igény szerint változtathatóak is. Hanem az is, hogy a grafikák témája minden esetben az ajándékozót és a megajándékozottat összekötő szeretet.

 

Persze nem volna elég, ha csak annyi volna a választék, hogy így szeretlek, úgy szeretlek, kreatív munkatársaink feltárják a különféle kapcsolatok valós jellemzőit, sokszor kissé pikáns vagy ironikus, esetleg önkritikus irányokból közelítve meg az adott kapcsolatot. Így a pólóink, pulóvereink, bögréink és párnáink kifejezetten szerethető felhangot kaptak, használni őket szintén sokoldalú örömforrás. Minden termék felirata a használati élethelyzethez kapcsolódó, néhol kissé szarkasztikus humorral él, ami mondjuk egy reggeli kávét rejtő bögre esetében sokszor életmentő, de legalábbis élénkítő lehet.

 

De térjünk csak vissza a címben felvetett lehetőségre! Persze a páros termék (póló, pulcsi, bögre, párna) rád eső részével is tudsz saját magad számára is örömet szerezni, de az igazi nagy karácsonyi örömforrás mindkettőtöknek az ajándékcsomag lesz!

 

Például a Nagy Mr&Mrs Ajándékcsomagunk tartalmaz mindent, amire egy szerelmespárnak szüksége lehet éjjel (2 db párna), reggel (2db bögre), meleg időben (2 db T-shirt) és hűvösben (2db pulóver). Ha ez nem felel meg, keress bátran összeillő páros termékváltozatokat és állítsd össze saját ajándékcsomagodat!

 

Mild & wild vagy Salt 'n Peppa – mindegy, úgyis BFF!

 Mild & wild vagy Salt 'n Peppa – mindegy, úgyis BFF!

Szinte mindegy, hogy vele nőttél fel vagy csak pár hónapja ismered. Olyan, mintha egy szív dobogna a mellkasotokban és egy lélek lengene körül benneteket. Elkezdesz egy mondatot és ő befejezi. Felhívod és foglaltat jelez mindkettőtöknek mert ő is éppen téged hív. Megkeres egy ötlettel és te azt válaszolod, hogy ezen gondolkodsz napok óta. Sírva kuporodsz a fotelbe és már éppen beleélnéd magad, hogy téged senki nem szeret, amikor egyszer csak kopognak és Ő áll az ajtóban.

Nem véletlen, hogy férfiaknak szóló páros barátos pólókat nem árulunk a viseld.hu-n. Bár a férfiak közötti barátság (vagy inkább bajtársi hűség) is legendás, de azért az teljesen más mint a „legjobbarátnőség”. Talán azon múlik, hogy mi nők bátrabban megéljük és hagyjuk is látszani az érzelmeinket, talán nem. Talán az a lényeg, hogy minket nőket a lét körforgásával való emelkedett kapcsolat, a természet bölcsessége amúgy is szorosabban összeköt.

Az érzés, hogy a másik olyan mintha vérem volna a véremből, mégis egészen máshogy viszonyulok hozzá mint a testvéreimhez, csak akkor megismerhető, ha te magad érzed a szívedben és a lelkedben. Ez a kapcsolat átnyúlik téren és időn, hiszen Vele akár egy évtized szünet után is ott tudod folytatni a beszélgetést ahol abbamaradt. Belemerülsz a lényébe és a kisugárzásába, mint egy kád lazító és megnyugtató, körbeölelő forró fürdőbe.

A barátnő kicsit több mint egy testvér, hiszen én magam választottam ki tízmilliárd ember közül. Kezdetben (elvileg) idegen volt, ezért mindketten bejártuk az egymás lelkéhez vezető utat, mégis az első pillanattól kezdve ismerős és barátságos volt ez a tér. A szoros lelki kapcsolat és a mély szeretet nem jelenti azt, hogy mi ne tudnánk haragudni egymásra, veszekedni, kritizálni vagy megsértődni. Sőt, itt fokozott erővel igaz az ismert mondat: Érted haragszom, nem ellened!

A legjobb barátnőm által nyújtott biztonság éppen ez: elfogad olyannak, amilyen vagyok, úgy szeret ahogy hagyom, ezzel együtt sose téveszti szem elől az érdekeimet. Támogatja a vágyaimat, terveimet és döntéseimet, de tiszta és nyílt szívvel tudtomra adja az észrevételeit, kritikáját is. Biztosít a támogatásáról akkor is, ha szerinte tévúton járok és mindig nyújt egy segítő kezet ha elbukom. Neki nem vagyok tékozló gyerek vagy bűnbánó társ, sokkal inkább úgy tekint, mintha az alteregója volnék, aki olyan helyzetekbe kerül, amikbe ő is kerülhetne. Nem úgy szeret mint a testvérét, hanem inkább mint saját magát.

Még egy nagy különbség van férfi és női barátság között. Előbbiek sose íratnák pólóra és mutogatnák ország-világnak büszkén az ilyen jellegű kapcsolatot. Mi csajok ezzel szemben kacagva-sírva, meghatottan és büszkén mondunk köszönetet ez égieknek egymásért a barátnős páros-hármas pólók rongyosra hordásával. Gyertek, válogassatok!

BFF termékek : Pólók és Pulóvere

 


Alkategóriák